Artă fără compromisuri

Artiști

Pistolul cu care s-a împușcat Van Gogh, scos la licitație. Care este istoria armei

„Cea mai faimoasă armă din istoria artei”, pistolul cu care pictorul Vincent Van Gogh și-a luat viața pe 27 iulie 1890, a fost scoasă la licitație ce va avea loc pe 19 iunie, la Paris.

Luni, 08 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

„Cel mai fermecător naiv” expune la TNB

Începând cu 10 aprilie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național „I.L.Caragiale”, amatorii de artă naivă îl vor putea reîntâlni pe unul dintre creatorii cei mai recunoscuți ai domeniului, artistul țăran Gheorghe Ciobanu din satul Bălțați (Iași), ale cărui lucrări se regăsesc azi nu doar în România, ci și în colecții din SUA, Canada, Austria, Franța, Italia, Germania.

Vineri, 29 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Deschiderea stagiunii 2014 – 2015

Asociaţia Clasic e fantastic în colaborare cu Filarmonica “George Enescu” anunţă cea de a cincea stagiune a proiectului de educaţie muzicală Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Primul concert va fi duminica, 19 Octombrie, de la ora 11.00, la Sala mare a Ateneului Român.

, 12 Octombrie, 2014  |  redactie culturalife

Mariana Buruiană şi Dragoş Pâslaru, actori care l-au ales pe Dumnezeu

Pe 2 august, a avut loc hirotonirea Parintelui Valerian (numele fostului actor Dragoş Pâslaru) de către IPS Varsanufie la Episcopia Râmnicului.

Marti, 05 August, 2014  |  Simona Chiţan

„Ne e dor de Horia Bernea“

În Muzeul Ţăranului Român, recent au fost expuse portrete de manelişti în vogă. Horia Bernea, care ar fi împlinit anul acesta 75 de ani, a deținut între anii 1990-2000 funcția de director general al Muzeului Țăranului Român, iar valorile acestei instituţii s-au identificat cu valorile sale.

Sambata, 02 August, 2014  |  Simona Chiţan

Dan Perjovschi: Suntem, în familie, mătuşa şi unchiul cool, artiştii...

Dan Perjovschi, în vârstă de 53 de ani, vorbeşte dezinvolt. E nonconformist, rebel, însă are pe deplin conştiinţa propriei sale valori. A făcut cu graffiti o nouă poezie urbană pe zidul de lângă Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu. Proiectul a fost demarat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din luna iunie, fiind deschis odată cu premiera spectacolului „Solitaritate“.

Sambata, 31 Mai, 2014  |  Simona Chiţan

Suprarealismul bine temperat al lui Nicolae Maniu

La aniversarea de 70 ani, pictorul Nicolae Maniu şi-a făcut cadou o expoziţie pe meleagurile natale. Astfel, în perioada 12 aprilie - 25 mai, Muzeul de Artă din Cluj Napoca găzduieşte 92 de tablouri ale sale, împrumutate din colecţia muzeului, din cea personală şi din 15 colecţii particulare din Germania şi România.

Joi, 22 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

Culorile din casa unui pictor oşean

Vasile Pop-Negreşteanu îşi petrece aproape toată ziua în atelierul său din mansarda unei case vechi din zona Universitate a Bucureştiului. Cu pensula ori cu arcuşul vioarei în mână, el creează viziuni ale unui univers complex: cel al unui oşean venit de 30 de ani în metropolă, familiarizat cu tainele artei şi iubitor al muzicii tradiţionale din nordul ţării, care trăieşte prin picturile sale.

Luni, 24 Februarie, 2014  |  Corina Zorzor

Coregrafii pe asfalt cu Andreea Ciobîcă

Andreea Ciobîcă (26 de ani) este o tânără din Cluj care a venit la EBienale cu proiectul său, „Orizontal“, pentru a documenta mişcarea sau, mai bine zis, urmele mişcării pe care paşii noştri le lasă prin oraş.

, 23 Februarie, 2014  |  Corina Zorzor

© 2013, Toate drepturile rezervate