Artă fără compromisuri

VSLO - Cel mai mare festival dedicat fotografiei, filmului si picturii

02 August, 2014   |  Florin Ghioca   |  0 comentarii

  • Recomanda acest articol

În Vama Veche, între 22-31 august 2014 va avea loc cel mai mare festival românesc dedicat artei fotografice, filmului și picturii - "Vama sub Lumini de Oscar", sau, pe scurt - VSLO.

VSLO - Cel mai mare festival dedicat fotografiei, filmului si picturii

"Vama Sub Lumini de Oscar" este primul festival din România care oferă posibilitatea pasionaților de a participa gratuit la 10 zile de cursuri de specializare în tehnicile fotografiei, filmului și picturii, la zeci de vernisaje și expoziții de fotografie.

VSLO este singurul festival în care se desfășoară în paralel 14 workshopuri de fotografie, 5 de film, proiecții foto și de film, cursuri teoretice și concursuri zilnice cu premii. Toți participanții la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura și pentru Marele Trofeu VSLO, care va fi oferit pentru cea mai reușită lucrare. 

„Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar a fost conceput pentru a le oferi posibilitatea iubitorilor de arte vizuale de a intra în contact cu artiști renumiți pe plan național și internațional și de a putea învăța de la aceștia felul în care  fotografia, filmul, imaginea sau un simplu cadru se pot transforma în adevarate opere de artă. VSLO s-a născut din pasiunea pentru fotografie și convingerea că metodele neconvenționale de predare dezvoltă cel mai bine creativitatea oamenilor. Premiera ediției aniversare VSLO  este introducerea secțiunii dedicată picturii, însă ne dorim să mai putem include și alte categorii în edițiile următoare”, a spus Cătălin Rudolf, directorul festivalului VSLO (foto jos).

Catalin Rudolf, directorul festivalului VSLO

Printre invitații speciali ai sectiunii foto ai acestei ediții se numără fotograful Marek Czarnecki, câștigător a  șapte premii “British Institute of Professional Photography”,  echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat în fotojurnalism și unul dintre puținii fotografi care au reușit să imortalizeze imagini în cadrul revoluției islamice din Iran din 1979 sau Michail Moscholios, autor al cărui punct forte este fotografia de stradă.

De asemenea, printre fotografii români invitați în cadrul festivalului se numără Cristian Crisbășan, Vlad Eftenie, Luca Achim și Cosmin Someșan

Pe parcursul celor zece zile vor avea loc lansări de cărți și publicații, dar și un târg de echipamente foto-video.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al festivalului, www.vslo.ro.

 

Comentarii

Toate comentariile vor fi moderate.
Nu vor fi admise jignirile, calomniile si limbajul licenţios. Nu acceptăm derapajele verbale şi limbajul jignitor la adresa cuiva. Puteţi să vă exprimaţi opiniile într-un mod civilizat, fără să se recurgă la ameninţări, mesaje rasiste sau instigări la violenţă. Orice mesaj de acest gen va fi din start respins.


Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Comentariul dvs.:
Cod de securitate:*Completati caracterele din imagine in casuta alaturata

© 2013, Toate drepturile rezervate