Artă fără compromisuri

Festivaluri și Ateliere

Ce spectacole ne așteaptă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu?

Cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura între 14 și 23 iunie și are ca temă „Arta de a dărui”. Spectacole, artiști și invitați din 73 de țări se vor afla anul acesta la eveniment.

Vineri, 29 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Începe Gala Hop 2016

În perioada 5-8 septembrie, la Vox Maris Grand Resort Costinesti, se desfășoară Gala Tânărului Actor-HOP. Directorul ediției a 19-a este actorul si profesorul universitar Miklós Bács.

Marti, 16 August, 2016  |  Admin Administrator

Constantin Chiriac: "Mi s-a împlinit un vis cu Festivalul de Teatru de la Sibiu"

File din istoria unui succes. Constantin Chiriac, inima şi creierul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a reuşit prin perseverenţă, încăpăţânare şi ambiţie, să-l transforme din nimic în al treilea ca importanţă în artele spectacolului din lume după deja celebrele Festivaluri de Teatru de la Edinburgh şi Avignon.

Joi, 19 Iunie, 2014

Bilanţul FITS 2014. Start FITS 2015

Nici bine nu s-a încheiat ediţia XXI a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2014 (FITS; 8-15 iunie) şi se fac planuri pentru cea de-a XXII-a ediție a FITS pentru 2015. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a anunţat perioada de desfășurare a celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), ce va avea loc în perioada 12 – 21 iunie 2015.

Miercuri, 18 Iunie, 2014

FITS 2014: Metafore vizuale

Selecţie de imagini din spectacolele şi evenimentele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 6-15 iunie 2014. Foto FITS:...

Marti, 17 Iunie, 2014

Sibiul se îndreaptă astă-seară „Spre Damasc"

În „Spre Damasc”, regizorul Jan Klata propune un diagnostic asupra condiției spirituale și religioase a umanității moderne într-un spectacol psihedelic cu piese de Nirvana și Radiohead, în care povestea trimite spre cultura pop.

Marti, 10 Iunie, 2014

A început cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat pe 6 iunie printr-un program ce a adus în fața publicului bucuria spectacolelor de stradă, producțiile unora dintre cele mai bine cotate companii de teatru și dans din lume, concerte dintre cele mai explozive, dar și o serie de evenimente speciale ca lansările de carte și spectacolele lectură.

Luni, 09 Iunie, 2014

Zânele de Fier ale lui Eugenio Barba

Julia Varley şi Roberta Carreri sunt două dintre actriţele de o performanţă şi de o disciplină uluitoare, reprezentative pentru Odin Teatret din Holstebro şi tradiţia teatrului înfiinţat în Danemarca de celebrul regizor Eugenio Barba.

Sambata, 31 Mai, 2014  |  Simona Chiţan

Teatru fantomatic şi ritualic, în ţara lui Hamlet, sub semnul lui Eugenio Barba

Artiştii au îmbrăţişat un gen de teatru ritualic, în care ceremonialul şi măştile ocupă un loc esenţial alături de muzică. Spectacolele lui Eugenio Barba sunt o incursiune antropologică, din timpuri preistorice pâna în prezent, trecând prin miturile unor mai multe culturi, de la cele europene la cele africane, cu previziuni ale viitorului apocaliptic.

Sambata, 31 Mai, 2014  |  Simona Chiţan

Laureaţii Galei Premiilor UNITER 2014

Cea de-a XXII-a ediţii a Galei Premiilor UNITER, desfăşurată în 28 aprilie la Palatul Culturii din Târgu Mureş, şi-a decernat câştigătorii. Iată cele mai importante producţii teatrale şi cei mai merituoşi actori ai momentului.

Marti, 29 Aprilie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate