Artă fără compromisuri

Cineaști

Mungiu îi scrie ministrului Culturii: "Când va deveni şi cinematografia o prioritate?"

Regizorul Cristian Mungiu i-a trimis ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, o scrisoare deschisă, în care îi cere acestuia ca la început de mandat să ţină cont şi de situaţia cinematografelor, nu numai de cea a teatrelor.

Vineri, 04 Decembrie, 2015  |  Florin Ghioca

Proiecţie omagială la 120 de ani de la nașterea Elvirei Popescu

Bistro Chez Elvire sărbătorește 120 de ani de la nașterea actriței Elvira Popescu sâmbătă, 10 mai, prin proiecția în aer liber a filmului Plein Soleil (1960, René Clément), cu Alain Delon și Elvira Popescu, începând cu ora 21.

Miercuri, 07 Mai, 2014

Regizorul Radu Jude se întoarce la Cannes

Scurtmetrajul “Trece și prin perete” în regia lui Radu Jude a fost selecționat în secțiunea “Quinzanne des Réalisateurs” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Evenimentul de pe Croazetă va avea loc luna viitoare, în perioada 14 – 25 Mai 2014.

Luni, 05 Mai, 2014

Maeştrii muzicii de film

Fără muzica lui Ennio Morricone, John Williams, Henry Mancini, Max Steiner sau a lui Vladimir Cosma, filmele ar fi doar poveşti în imagini, lipsite de emoţie. John Williams a semnat muzica pentru toate filmele lui Steven Spielberg, mai puțin unul. Ennio Morricone a realizat peste 500 de coloane sonore.

Luni, 17 Martie, 2014  |  Florina Tecuceanu

Luminița Gheorghiu: Sunt un om puternic. Altfel, în meseria aceasta nu reziști

Cu puțin timp înainte de a acorda acest interviu, ziariștii roiau în jurul doamnei Luminița Gheorghiu, blitz-urile o vânau din toate părțile. Dacă s-ar fi născut în America, presa ar fi numit-o „stea“. În România, este cea mai elogiată actriță a ultimilor ani. Ceea ce înseamnă la fel de mult.

Miercuri, 26 Februarie, 2014  |  FlorinaTecuceanu

Jean-Pierre și Luc Dardenne nu s-au certat niciodată în 37 de ani!

Galonaţii fraţi belgieni Dardenne au venit personal la Bucureşti pentru a-şi prezenta cel mai recent film al lor, „Le gamin au vélo”/„Băiatul cu bicicleta”, ocazie cu care ne-au acordat un interviu.

Miercuri, 08 Mai, 2013  |  Doinel Tronaru

Patimile după Tarkovski

Numele marelui cineast rus, unul dintre cei mai originali din întreaga istorie a cinemaului, care ar fi împlinit în mai 80 de ani, rămâne întotdeauna unul de referinţă, pentru cinefilii împătimiţi şi nu numai.

Joi, 12 Iulie, 2012  |  Doinel Tronaru

Lars von Trier, danezul melancolic

La sute de ani după nefericitul locatar al castelului Elsinore (prinţul Hamlet), numele unui alt danez face înconjurul lumii: cel al cineastului autor al capodoperelor „Europa”, „Breaking the Waves”, „Dogville” şi „Melancholia”

Sambata, 30 Iunie, 2012  |  Doinel Tronaru

George Mihăiţă - adolescentul întârziat

Cu ocazia premierei filmului “Undeva la Palilula”, actorul George Mihăiţă, în vârstă de 63 de ani, ne-a acordat un interviu, în care se defineşte drept un etern „adolescent întârziat”.

Sambata, 30 Iunie, 2012  |  Doinel Tronaru

© 2013, Toate drepturile rezervate