Artă fără compromisuri

Cosmopolis

Seară literară la ICR Berlin, cu Ambasadorul Moldovei în Germania, Oleg Serebrian

Pe 9 aprilie, Institutul Cultural Român din Berlin organizează, în cadrul ciclului de conferințe ”În Dialog”, o seară literară cu diplomatul și scriitorul român, originar din Basarabia, Oleg Serebrian, în prezent ambasador al Republicii Moldova la Berlin.

Marti, 09 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Maia Morgenstern la „Cafeneaua Românească” din Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea evenimentelor din cadrul seriei „Cafeneaua Românească”, cu prezentarea volumului „Hagada de Pesah. Legi de cult, comentarii și tradiții”, semnat de Menachem Hacohen și Baruch Tercatin, volum apărut la Editura Hasefer în anul 2018, în traducerea Dianei Medan.

Vineri, 05 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Sezonul România-Franța debutează cu expoziția „Specii de Spații”

Sezonul Franța-România debutează la București cu expoziția „Specii de Spații”, cu lucrări ale artistului francez Julien Prévieux. Expoziția va fi inaugurată pe 18 aprilie, și va putea fi vizitată până pe 14 iulie 2019 la Muzeul Național de Artă al României.

Joi, 04 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

„Povestiri din Ada-Kaleh”, la Istanbul

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul organizează, conform tradiției, o întâlnire culturală dedicată comunității foștilor locuitori ai insulei Ada-Kaleh. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 13.30 și va aduce în prim plan și un film documentar pătrunzător - „Adakale Sözlerim Çoktur/ Povestiri din Ada-Kaleh”. După vizionare, urmează o sesiune Q&A.

Miercuri, 03 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

Expoziție de fotografie Eli Lotar, fiul lui Tudor Arghezi

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Centre Pompidou și Jeu de Paume, sub găzduirea Muzeului Colecțiilor de Artă și în contextul Sezonului România - Franța, organizează vernisajul expoziției Eli Lotar (1905-1969), unul dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.

Miercuri, 03 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Documentarist 2014 - Zilele Documentarelor la Istanbul

La Istanbul a avut loc festivitatea de închidere a celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor, organizat de către Eurasia Art Colective, ONG dedicat creării unor platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practică artistică educatională, festivaluri şi evenimente de artă contemporană.

Marti, 17 Iunie, 2014

Polonia - Invitatul de onoare la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregăteşte pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Vineri, 30 Mai, 2014

Trupa japoneza Compania 1980 joaca la Teatrul Odeon

Pe data de 31 mai trupa de teatru japonez "Compania 1980" va sustine la Teatrul Odeon din Bucuresti spectacolul intitulat "Cele cinci raufacatoare".

Vineri, 23 Mai, 2014

Herăstrău Magnificul: A doua ediţie a Festivalului Turcesc

Între 16 – 18 mai 2014, în Bucuresti - Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), pentru toţi iubitorii de bucătărie, artă şi cultura orientală, se desfăşoară Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei.

Miercuri, 07 Mai, 2014

„EU Jazz Express 2014” la Budapesta, cu participarea lui Marius Mihalache

Duminică, 11 mai 2014, de la ora 17.30, Institutul Cultural Român Budapesta în colaborare cu grupul EUNIC Budapesta şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Budapesta (Europa Pont) organizează un concert de jazz dedicat „Zilei Europei” sub genericul „EU Jazz Express”, în Piaţa Erzsébet, un binecunoscut loc de petrecere a timpului liber.

Marti, 06 Mai, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate