Artă fără compromisuri

Cosmopolis

Documentarist 2014 - Zilele Documentarelor la Istanbul

La Istanbul a avut loc festivitatea de închidere a celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor, organizat de către Eurasia Art Colective, ONG dedicat creării unor platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practică artistică educatională, festivaluri şi evenimente de artă contemporană.

Marti, 17 Iunie, 2014

Polonia - Invitatul de onoare la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregăteşte pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Vineri, 30 Mai, 2014

Trupa japoneza Compania 1980 joaca la Teatrul Odeon

Pe data de 31 mai trupa de teatru japonez "Compania 1980" va sustine la Teatrul Odeon din Bucuresti spectacolul intitulat "Cele cinci raufacatoare".

Vineri, 23 Mai, 2014

Herăstrău Magnificul: A doua ediţie a Festivalului Turcesc

Între 16 – 18 mai 2014, în Bucuresti - Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), pentru toţi iubitorii de bucătărie, artă şi cultura orientală, se desfăşoară Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei.

Miercuri, 07 Mai, 2014

„EU Jazz Express 2014” la Budapesta, cu participarea lui Marius Mihalache

Duminică, 11 mai 2014, de la ora 17.30, Institutul Cultural Român Budapesta în colaborare cu grupul EUNIC Budapesta şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Budapesta (Europa Pont) organizează un concert de jazz dedicat „Zilei Europei” sub genericul „EU Jazz Express”, în Piaţa Erzsébet, un binecunoscut loc de petrecere a timpului liber.

Marti, 06 Mai, 2014

Trupa Cobzality la Festivalul Ritmul Europei din Istanbul

Cu ocazia Zilei Europei vineri, 9 mai, va avea loc la Istanbul începând cu orele 14:00 festivalul de stradă Ritmul Europei. În organizarea Delegației Uniunii Europene în Turcia, festivalul se află la cea de-a doua ediție și este realizat în parteneriat cu ambasadele și consulatele țărilor membre UE și a clusterului EUNIC Turcia.

Miercuri, 07 Mai, 2014

Tokyo: Cristian Mandeal la Gala Spring Festival

Pe 13 aprilie 2014 la Tokyo Bunka Kaikan una dintre cele mai importante săli de concert din capitala Japoniei, dirijorul Cristian Mandeal va conduce de la pupitrul orchestrei Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Concertul de Gală care aniversează cea de a zecea ediție a evenimentului Spring Festival in Tokyo, cel mai important reper cultural al sezonului florilor de cireș.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

Premii în Spania pentru traduceri din literatura română

Literatura română tradusă în Spania este din ce în ce mai cunoscută, iar acest lucru începe să se reflecte în tot mai multe premii pentru traduceri acordate traducătorilor care se ocupă de cărţi româneşti.

Marti, 08 Aprilie, 2014

Varșovia: Manifestări aniversare la 75 de ani de la Marele Refugiu Polonez în România

Ieri, 7 aprilie, a fost inaugurat la Varșovia Programul dedicat aniversării a 75 de ani de la Marele Refugiu Polonez în România, printr-o expoziție fotodocumentară și un simpozion cu titlul "Aurul călător. Solidaritate dincolo de granițe", dedicate unui moment important din timpul perioadei Refugiului - găzduirea și securizarea tezaurului polonez de către România.

Marti, 08 Aprilie, 2014

Zilele Filmului Japonez din Capitală

Lungmetrajele "Călătorie în trei", "Brave Story", "Soarele apune în districtul 64" şi "Roua cerului" vor fi proiectate la Zilele Filmului Japonez, în perioada 25 - 28 februarie, la Cinemateca Română, sala Jean Georgescu din Bucureşti.

Marti, 25 Februarie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate