Artă fără compromisuri

Dezvoltare personală

Andrew Solomon, „anatomistul“ depresiei, vine la Bucureşti

Andrew Solomon vine in Romania pentru a-si prezenta bestsellerul „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei“, volum finalist la Premiul Pulitzer, câştigător al National Book Awards şi inclus în lista The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

Joi, 05 Iunie, 2014

Aurora Liiceanu despre ce înseamnă să iubeşti un bărbat celebru

Aurora Liiceanu descrie, în volumul „Supuse sau rebele“, drama din spatele strălucirii a două cupluri celebre: Hadley şi Ernest Hemingway şi, respectiv, Zelda şi Scott Fitzgerald.

Marti, 03 Iunie, 2014  |  Simona Chiţan

Autoanaliza personală în viziunea neo-freudiană a lui Karen Horney

Este posibilă o autoanaliză? Daca da, când, în ce măsură şi cu ce limite? Putem utiliza tehnicile psihanalitice pe cont propriu, pentru a ne rezolva problemele? Este introspecţia constructivă sau mai degrabă inutilă? Acestea sunt întrebările pe care le abordează, în cartea sa, Karen Horney, alături de prezentarea a numeroase studii de caz.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

„Sfaturile lui David” - un nou proiect dedicat părinților și copiilor

Este suficient doar să stăm cu copilul cât de mult putem? Sau contează în egală măsură și calitatea timpului petrecut împreună? Aceste întrebări își vor găsi răspunsurile în cadrul noului proiect inițiat de Teatrul Ion Creangă și Grădinița lui David, în luna aprilie a acestui an.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

Fii bine cu tine în cuplu

Cât durează pasiunea într-un cuplu? Cel mult trei ani, spun studiile. Şi ce faci când se stinge flacăra iubirii? Cum îţi mai faci timp pentru perechea ta când vine copilul? Ce faci cu relaţia care s-a transformat într-o rutină fadă? Află de la psihologi cu experienţă cum poţi menţine o căsnicie sigură, caldă şi aducătoare de împliniri.

Luni, 31 Martie, 2014

Anina Ciuciu, rroma de la Sorbona: Am scris pentru a-i încuraja pe ceilalţi

Anina Ciuciu (24 de ani), autoarea volumului „Mândră să fiu rromă“, povesteşte cum a plecat în 1997, împreună cu familia, din cartierul de rromi din Craiova, aşezat aproape de groapa de gunoi a oraşului, şi cum a ajuns masterandă la Universitatea Sorbona din Paris.

Joi, 20 Martie, 2014  |  Medeea Stan | Foto: Eduard Enea

© 2013, Toate drepturile rezervate