Artă fără compromisuri

Diaspora

Ierusalim, o poartă spre cer

Pietre roase de timp, ziduri groase care învăluie o istorie milenară, o cetate sfântă, cu o mare încărcătură mistică pentru evrei, creştini şi musulmani, un amestec de culturi, tradiţii şi cutume, care te poate năuci, astfel ni se arată Ierusalimul.

Marti, 19 August, 2014  |  Simona Chiţan

Muzeul Național al Țăranului Român va fi prezentat la New York!

La BookExpo America, prezența albumelor și materialelor publicitare dedicate Muzeul Național al Țăranului Român a trezit un interes deosebit în rândul vizitatorilor americani. Volumele expuse la stand purtând sigla MNȚR au reprezentat avampremiera acestui proiect, în patru evenimente, pe care ICR New York îl supune atenției publicului.

Marti, 17 Iunie, 2014

Lisabona: A treia editie a Zilei românilor din Portugalia

Ambasadele României și Republicii Moldova la Lisabona organizează a treia ediție a Zilei Românilor din Portugalia, duminică, 1...

Vineri, 23 Mai, 2014

Chişinău: Proiecția peliculei „La limita de jos a cerului”

Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău anunță proiecția peliculei „La limita de jos a cerului” (2013, regia Igor Cobileanski) în cadrul Festivalului Filmului European din Republica Moldova.

Marti, 06 Mai, 2014

Veneţia: Expoziţie de tapiserie şi pictură românească contemporană

Marţi, 15 aprilie, la orele 18:30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei de tapiserie și pictură contemporană românească contemporană de Maria Mihalache Blendea.

Vineri, 11 Aprilie, 2014

Reykjavik: Concert avangardist susţinut de Iancu Dumitrescu şi Ana-Maria Avram

Iancu Dumitrescu şi Ana-Maria Avram, doi dintre liderii internaţionali indisputabili ai curentul hiperspectral – formă muzicală de avangardă, bazată pe experimentele cele mai inovatoare din domeniul acustic și pe o înțelegere mistică a sunetului, se află la Reykjavik ca invitaţi de onoare ai curatorului festivalului „Tectonics”şi dirijor al Orchestrei Simfonice Islandeze, Ilan Volkov.

Sambata, 12 Aprilie, 2014

Roma: Concert pascal cu Cipriana Smărăndescu

Joi, 16 aprilie, orele 20.30 la sediul Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti, nr. 110) melomanii comunităţii româneşti şi nu numai sunt aşteptaţi la un minunat concert pascal susţinut de Cipriana Smărăndescu la clavecin.

Vineri, 11 Aprilie, 2014

Viena: Expoziţie de ouă încondeiate

Institutul Cultural Român din Viena organizează, cu ocazia sărbătorilor pascale, expoziţia de ouă încondeiate şi icoane pe sticlă, care se va desfăşura în data de 12 aprilie 2014, la sediul ICR Viena, între orele 11 şi 16.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

Istanbul: Ovaţii pentru Alexandru Tomescu

Joi, 10 aprilie orele 20:30, Sinagoga Neve Șalom din Istanbul a fost gazda recitalului Alexandru Tomescu în cadrul festivalului Bach Before and After. Violonistul român a interpretat, în fața unui public entuziast și rafinat, sonate de Bach și Ysaÿe.

Sambata, 12 Aprilie, 2014

Chicago: Teatrul de Nord Satu Mare prezintă piesa "Frumosul, Deşteptul şi Urâtul"

Ro Stage Theatre împreună cu Teatrul de Nord Satu Mare şi asociaţia culturală Transfestsilvania Theatrum invită românii din Chicago la spectacolul de teatru "Frumosul, Deşteptul şi Urâtul" în regia lui Sorin Oros, pe 17 şi 19 aprilie la Stan Mansion.

Joi, 10 Aprilie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate