Artă fără compromisuri

Diaspora

Seară literară la ICR Berlin, cu Ambasadorul Moldovei în Germania, Oleg Serebrian

Pe 9 aprilie, Institutul Cultural Român din Berlin organizează, în cadrul ciclului de conferințe ”În Dialog”, o seară literară cu diplomatul și scriitorul român, originar din Basarabia, Oleg Serebrian, în prezent ambasador al Republicii Moldova la Berlin.

Marti, 09 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Maia Morgenstern la „Cafeneaua Românească” din Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea evenimentelor din cadrul seriei „Cafeneaua Românească”, cu prezentarea volumului „Hagada de Pesah. Legi de cult, comentarii și tradiții”, semnat de Menachem Hacohen și Baruch Tercatin, volum apărut la Editura Hasefer în anul 2018, în traducerea Dianei Medan.

Vineri, 05 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

„Povestiri din Ada-Kaleh”, la Istanbul

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul organizează, conform tradiției, o întâlnire culturală dedicată comunității foștilor locuitori ai insulei Ada-Kaleh. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 13.30 și va aduce în prim plan și un film documentar pătrunzător - „Adakale Sözlerim Çoktur/ Povestiri din Ada-Kaleh”. După vizionare, urmează o sesiune Q&A.

Miercuri, 03 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

Expoziție de fotografie Eli Lotar, fiul lui Tudor Arghezi

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Centre Pompidou și Jeu de Paume, sub găzduirea Muzeului Colecțiilor de Artă și în contextul Sezonului România - Franța, organizează vernisajul expoziției Eli Lotar (1905-1969), unul dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.

Miercuri, 03 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Proiectul „Care dintre noi”, lansat la Londra

Pe 28 martie, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, cunoscuta regizoare și autoare Chris Simion-Mercurian a invitat publicul britanic la un eveniment special prilejuit de lansarea volumului său autobiografic „Care dintre noi” / “Which One of Us”.

, 31 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

„Edificii de arhitectură tradiţională românească”, la Veneția

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Argeş din Piteşti şi în colaborare cu Filiala Piteşti a UAP, a organizat luni, 25 martie, la Galeria principală a Institutului din Veneția, vernisajul expoziţiei de pictură „Edificii de arhitectură tradiţională românească” a artistului Augustin Lucici.

Marti, 26 Martie, 2019

Sezonul femeilor regizor la Londra: Anca Damian și Adina Pintilie

Miercuri, 27 martie, în cadrul programului Cinematecii Românești de la Institutul Cultural Român din Londra vor fi prezentate în premieră britanică peliculele „Moon Hotel Kabul”, cel mai recent film al Ancăi Damian și scurtmetrajul „Balastiera #186”, în regia Adinei Pintilie.

Marti, 26 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Ierusalim, o poartă spre cer

Pietre roase de timp, ziduri groase care învăluie o istorie milenară, o cetate sfântă, cu o mare încărcătură mistică pentru evrei, creştini şi musulmani, un amestec de culturi, tradiţii şi cutume, care te poate năuci, astfel ni se arată Ierusalimul.

Marti, 19 August, 2014  |  Simona Chiţan

Muzeul Național al Țăranului Român va fi prezentat la New York!

La BookExpo America, prezența albumelor și materialelor publicitare dedicate Muzeul Național al Țăranului Român a trezit un interes deosebit în rândul vizitatorilor americani. Volumele expuse la stand purtând sigla MNȚR au reprezentat avampremiera acestui proiect, în patru evenimente, pe care ICR New York îl supune atenției publicului.

Marti, 17 Iunie, 2014

Lisabona: A treia editie a Zilei românilor din Portugalia

Ambasadele României și Republicii Moldova la Lisabona organizează a treia ediție a Zilei Românilor din Portugalia, duminică, 1...

Vineri, 23 Mai, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate