Artă fără compromisuri

Festivalul Enescu

„Orașul cântă” la Festivalul Internațional George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu lansează în premieră un proiect menit să aducă muzica clasică în cartierele orașului, încă și mai aproape de publicul larg. Proiectul se intitulează Orașul cântă și va îmbrăca Bucureștiul într-o haină muzicală pe toată perioada de desfășurare a Festivalului Internațional George Enescu, respectiv 31 august – 23 septembrie 2019.

Joi, 28 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Joshua Bell: Sensibilitatea şi muzicalitatea pot face minuni şi în cele mai împietrite inimi

Recitalul violonistului Joshua Bell, care a interpretat sâmbătă seară „Simfonia Spaniolă pentru vioară şi orchestră”, de Eduard Lalo, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, pe scena Sălii Palatului, în cadrul Festivalului „George Enescu”, i-a lăsat pe unii fără respiraţie, iar pe alţii complet indiferenţi.

Luni, 03 Martie, 2014  |  Simona Chițan

Festivalul ”George Enescu” de-a lungul timpului

Pe 4 septembrie 1958 a avut loc prima ediţie a Festivalului „George Enescu“, la trei ani după moartea compozitorului român. Nume mari ale muzicii clasice internaţionale, ca Yehudi Menuhin, David Oistrah, Halina Czerny-Stefanka, Nadia Boulanger, Monique Haas sau Claudio Arrau au fost prezente la ediţia inaugurală a festivalului.

Luni, 30 Septembrie, 2013

File de istorie a Festivalului Enescu

Pe toată durata actualei ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu“, care se încheie în aceste zile, iubitorii de muzică clasică, dar şi de istorie au putut admira pe îndelete, în foaierul de la etajul II al Sălii Palatului, o extrem de interesantă expoziţie trasând istoria prestigioasei manifestări.

Luni, 30 Septembrie, 2013  |  Doinel Tronaru

Cinicul Malkovich sau cum un bărbat ucide şi câte o soprană plânge după el

Cinic. Stăpân pe el. Pare că improvizează, dar de fapt joacă după un scenariu foarte bine pus la punct. Subtitrarea textului care apare înainte de vorbele sale îi trădează ne-improvizaţia. A terminat de filmat "Casanova" alături de regizorul Michael Stürminger, cu care a venit şi la Bucureşti pentru "The Infernal Comedy"/ "Confesiunile unui ucigaş în serie", jucat luni seară la Ateneu, în Festiva

Marti, 10 Septembrie, 2013  |  Simona Chițan

Radu Lupu sau iubire necondiţionată

Cred că s-ar fi putut aplauda în continuare ore în şir. Omul de pe scenă nu părea viu. Dacă îl asculţi nu poţi să nu îl iubeşti. Avea o seninătate şi o detaşare supranaturală. Adjectivele nu au niciun rost fiindcă tot nu ar putea să descrie starea în care m-am aflat timp de două ore.

Vineri, 06 Septembrie, 2013  |  Iarina Damian

Ediția a XXI-a a Festivalului ”George Enescu”

Ediția a XXI-a a Festivalului ”George Enescu” - 01-28.09.2013 - este cea mai lungă din istoria de peste o jumătate de secol a manifestării și cea mai ambițioasă, în condițiile în care evenimentul s-a transformat în timp într-un adevărat brand cultural pentru România.

Marti, 03 Septembrie, 2013  |  Andrei Gîndac, Sergiu Iczkovits, Cornel Brad

Festivalul George Enescu va fi transmis în direct în sălile Grand Cinema Digiplex

Premieră la ediția din acest an a Festivalului George Enescu: iubitorii de muzică clasică pot viziona în direct concertele în sălile Grand Cinema Digiplex.

Sambata, 25 Mai, 2013

© 2013, Toate drepturile rezervate