Artă fără compromisuri

Pistolul cu care s-a împușcat Van Gogh, scos la licitație. Care este istoria armei

08 Aprilie, 2019   |  Florin Ghioca   |  0 comentarii

  • Recomanda acest articol
Pistolul cu care s-a împușcat Van Gogh, scos la licitație. Care este istoria armei

„Cea mai faimoasă armă din istoria artei”, pistolul cu care pictorul Vincent Van Gogh și-a luat viața pe 27 iulie 1890, a fost scoasă la licitație ce va avea loc pe 19 iunie, la Paris.

Prețul pentru pistolul marca Lefaucheux de 7mm este estimat între 40.000 și 60.000 de euro, dar firește că ar putea să crească în cadrul licitației cu mult mai mult.

Legenda spune că artistul, care suferea în acea vreme de tulburări mentale, a împrumutat acest pistol cu gândul să se sinucidă, pe un câmp unde picta. A țintit spre inimă, însă glonțul nu a atins niciun organ vital, permițându-i să se întoarcă în casa unde locuia împreună cu fratele său.

Din păcate, medicii nu au reușit să îi extragă glonțul, astfel că pictorul a murit pe 29 iulie, avându-l pe fratele său, Theo, la căpătâi. 

În zilele noastre, arma este scoasă la licitație de urmașii lui Van Gogh, după ce aceasta a fost descoperită în câmpul unui fermier, în anul 1965. Pistolul a fost ulterior expus la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, iar experții spun că starea acestuia de degradare se datorează anilor petrecuți în intemperiile vremii.

Tags: licitațieparispistolvan goghpictor

Comentarii

Toate comentariile vor fi moderate.
Nu vor fi admise jignirile, calomniile si limbajul licenţios. Nu acceptăm derapajele verbale şi limbajul jignitor la adresa cuiva. Puteţi să vă exprimaţi opiniile într-un mod civilizat, fără să se recurgă la ameninţări, mesaje rasiste sau instigări la violenţă. Orice mesaj de acest gen va fi din start respins.


Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Comentariul dvs.:
Cod de securitate:*Completati caracterele din imagine in casuta alaturata

© 2013, Toate drepturile rezervate