Artă fără compromisuri

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles, concerte în Polonia și Estonia

Pe 25 martie, flautistul Matei Ioachimescu, acompaniat de pianistul Alfredo Ovalles, a susținut concertul La Vida Loca – Bridges la cunoscuta sală de muzică House of the Blackheads din Tallinn.

Luni, 25 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Deschiderea stagiunii 2014 – 2015

Asociaţia Clasic e fantastic în colaborare cu Filarmonica “George Enescu” anunţă cea de a cincea stagiune a proiectului de educaţie muzicală Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Primul concert va fi duminica, 19 Octombrie, de la ora 11.00, la Sala mare a Ateneului Român.

, 12 Octombrie, 2014  |  redactie culturalife

Soliști de la Royal Concertgebouw Amsterdam, în concert la Ateneu

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Camil Marinescu, va interpreta, joi și vineri, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului, Concertul pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms și Simfonia nr. 9 de Anton Bruckner. Soliști vor fi Liviu Prunaru și Gregor Horsch, concertmaistru și, respectiv, prim-violocelist la celebra Royal Concertgebouw Amsterdam.

Joi, 09 Octombrie, 2014

Roberto Alagna: "Am fost de o timiditate maladivă"

Într-un interviu realizat în 2007 la Viena, Roberto Alagna mărturisea cât de mult o iubea pe soţia sa, Angela Gheorghiu, şi că atunci când venea în România cânta prin grădini, alături de familie şi prieteni. Anna Netrebko şi Roberto Alagna au jucat, în 2007, rolurile la Opera din Viena, într-o montare modernă, "Manon", de Andrei Şerban.

, 13 Iulie, 2014  |  Simona Chiţan

Regal muzical sub bagheta dirijorului Urs Schneider

Pe 1 şi 2 mai Ateneu a fost gazda a două concerte excepţionale, sub magheta maestrului Urs Schneider, care a dirijat Orchestra simfonică „George Enescu“. În program, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, de Edvard Grieg, cu solistul Horia Maxim, şi Missa nr. 6, de Franz Schubert. Dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“ a fost Iosif Ion Prunner.

Joi, 08 Mai, 2014  |  Simona Chițan

Dirijorul Urs Schneider pe scena Ateneului Roman

Orchestra Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul elveţian Urs Schneider, a interpretat pe 1 şi 2 mai, două capodopere...

Joi, 08 Mai, 2014  |  Foto: Lorencz Zoltan

In Memoriam: Ion Aldea-Teodorovici - 60 ani de la naştere

Compozitorul și cântărețul român din Republica Moldova, Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi, 7 aprilie 2014, 60 de ani. Acesta a decedat împreună cu soția sa într-un accident rutier, în timp ce reveneau la Chișinău, la 49 de kilometri de București.

Luni, 07 Aprilie, 2014

Maeştrii muzicii de film

Fără muzica lui Ennio Morricone, John Williams, Henry Mancini, Max Steiner sau a lui Vladimir Cosma, filmele ar fi doar poveşti în imagini, lipsite de emoţie. John Williams a semnat muzica pentru toate filmele lui Steven Spielberg, mai puțin unul. Ennio Morricone a realizat peste 500 de coloane sonore.

Luni, 17 Martie, 2014  |  Florina Tecuceanu

Angela Gheorghiu: Ne jucăm şi ne prefacem că suntem normali

Angela Gheorghiu, care a revenit pe scena de la Covent Garden după 16 ani în La Traviata, pune sub semnul întrebării divorţul de Roberto Alagna, afirmând că "dacă în profesie nu ar merge bine, am fi imposibili în familie". Soprana, care dezvăluie culisele conflictului cu dirijorul Leonard Slatkin de la Metropolitan Opera, denunţă faptul că numele ei este folosit în scopuri publicitare.

Vineri, 07 Martie, 2014  |  Simona Chițan

Joshua Bell: Sensibilitatea şi muzicalitatea pot face minuni şi în cele mai împietrite inimi

Recitalul violonistului Joshua Bell, care a interpretat sâmbătă seară „Simfonia Spaniolă pentru vioară şi orchestră”, de Eduard Lalo, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, pe scena Sălii Palatului, în cadrul Festivalului „George Enescu”, i-a lăsat pe unii fără respiraţie, iar pe alţii complet indiferenţi.

Luni, 03 Martie, 2014  |  Simona Chițan

© 2013, Toate drepturile rezervate