Artă fără compromisuri

Book News

Lansarea bestseller-ul "Semnătura tuturor lucrurilor" de Elizabeth Gilbert, la Bucureşti

Editura Humanitas vă invită joi, 19 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea celui mai nou roman al autoarei bestseller-ului, Mănâncă, roagă-te, iubeşte – Elizabeth Gilbert – "Semnătura tuturor lucrurilor".

Luni, 16 Iunie, 2014

Aurel Pantea îşi prezintă volumele “Nimicitorul” şi “Blanca” la Aiud

Iubitorii de literatură din Aiud au ocazia să ia parte la un nou eveniment cultural deosebit: sesiunea de lectură publică ce va fi susţinută joi, 22 mai 2014, de poetul Aurel Pantea, preşedintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, la Centrul Cultural “Liviu Rebreanu”.

Joi, 22 Mai, 2014

Adriana Babeţi şi Lucian Boia printre câştigătorii Galei Bun de Tipar - 2014

Adriana Babeţi, Antoaneta Ralian, Lucian Boia şi Adrian Schiop se numără printre câştigătorii celei de-a treia ediţii a Galei Industriei de Carte din România "Bun de Tipar", care a avut loc joi seară, în Aula Bibliotecii Naţionale a României din Capitală.

Vineri, 16 Mai, 2014

Petru Dumitriu - Nu cred, mă rog

Ultima carte a lui Petru Dumitriu, scrisă în registru nonficţional, este biografia lui evenimenţială şi mai ales aceea spirituală, prezentînd concluzia axiologică, de natură morală, la care a ajuns în privinţa salvării – deopotrivă a insului şi a omului ca specie – şi, prin aceasta, testamentul lui religios-metafizic.

Luni, 05 Mai, 2014

Simone de Beauvoir - Criză la Moscova

În Criză la Moscova, ideile filosofice ale lui Simone de Beauvoir capătă formă literară, devenind accesibile publicului larg. - Publishers Weekly

Luni, 05 Mai, 2014

O altă viziune asupra dramei cristice: Testamentul Mariei, de Colm Tóibín

Într-o lume în care evenimentele ce separă cele două ere au fost discutate, bogat interpretate, ecranizate, stîrnind valuri de atitudini, Testamentul Mariei, de Colm Tóibín, apărut de curînd în colecţia „Biblioteca Polirom”, reia povestea femeii care ajunge să-şi vadă fiul, pe Iisus Hristos, răstignit.

Luni, 05 Mai, 2014

Norman Manea în România

În perioada 30 aprilie-18 mai 2014, Norman Manea, unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români şi cel mai tradus autor de limbă română, se va afla în România pentru mai multe întîlniri cu cititorii, cu prilejul lansării volumului Plicuri şi portrete, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, apărut de curînd la Editura Polirom.

Luni, 05 Mai, 2014

London Book Fair 2014: România participă sub semnul lui Constantin Brâncoveanu

Țara noastră participă, în perioada 8-10 aprilie, la Londra, la unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte, cu un program conceput și organizat de Institutul Cultural Român, sub sloganul “All is Old and New is All”/ “Toate-s vechi și nouă toate” – ce subliniaza relația dintre tradiție și tendințele înnoitoare.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

Centenar Maria Banuş: “Însemnările mele”, două volume eveniment

Joi, 10 aprilie 2014, la ora 18.30, la Librăria Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 18) din Bucureşti, Editura Cartea Românească vă invită la aniversarea a 100 de ani de la naşterea poetei Maria Banuş, eveniment marcat de apariţia a două volume inedite de memorialistică “Însemnările mele”.

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

„Zaraza” - povestea unuia dintre cei mai iubiţi cântăreţi interbelici

Nu poţi realiza lucruri de excepţie dacă nu ajungi la acea simplitate fascinantă, în măsură să emoţioneze. Să emoţionezi prin sinceritate şi firesc. Să păşeşti în scenă ca pe stradă. - Cristian Vasile

Marti, 08 Aprilie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate