Artă fără compromisuri

Premiere

VIDEO Filme premiate și succese de casă la TIFF 2019

Peste 200 de titluri propune anul acesta Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj (TIFF). Printre acestea, câștigătoare de festivaluri importante sau filme aflate la primele întâlniri cu publicul.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

„Hellboy” - supereroul din Iad se întoarce

Al treilea lungmetraj din seria „Hellboy” va putea fi urmărit în cinematografe din 11 aprilie.

Joi, 04 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

VIDEO Omul care l-a ucis pe Don Quijote

Filmul la care Terry Gilliam a lucrat aproape 30 de ani, The Man Who Killed Don Quixote / Omul care l-a ucis pe Don Quijote, ajunge în peste 40 de cinematografe din România începând cu vineri, 29 martie.

Vineri, 29 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

„Beach Bum”: poetul, drogurile și comedia

Noul film al lui Harmony Korine spune povestea lui Moondog, un poet vagabond care își trăiește viața după propriile sale reguli, care implică droguri, alcool și femei, și care visează să scrie cel mai mare roman american care s-a scris vreodată.

Luni, 25 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

VIDEO Nae Caranfil revine cu un film de "6,9 pe scara Richter"

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil aduce pe marile ecrane "6,9 pe scara Richter", o comedie cu momente de musical care va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017.

Sambata, 14 Ianuarie, 2017  |  Florin Ghioca

"În seara asta mănânc o supă de broaşte ţestoase" - cronică de film

Publicul din România are ocazia să dea buzna la cinematografe, să vadă cea mai recentă ecranizare a benzii desenate cu "Teenage Mutant Ninja Turtles".

Joi, 21 August, 2014  |  Florin Ghioca

Lucy sau Not another Besson movie

Cea mai recentă producție "marca" Luc Besson este și una dintre cele mai neinspirate: plină de clișee în stilul deja cunoscut, realizarea cinematografică a francezului este mai degrabă o dezamăgire.

Miercuri, 06 August, 2014  |  Florin Ghioca

Caravana 'Cinema în aer liber' se instalează în centrul Craiovei

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8- 13 iulie.

Luni, 07 Iulie, 2014

Godzilla 3D - monstrul anului 2014

Coşmarul nuclear este descris mai percutant decât oricând în ultimii ani în noua producţie americano-japoneză „Godzilla“, care aduce legendarul monstru la nivelul efectelor speciale din 2014.

Vineri, 30 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

#Selfie sau Viaţa ca un bâlci

O variantă „modernă“ a „Liceenilor” lui George Şovu şi Nicolae Corjos regizează tânăra Cristina Iacob în „#Selfie“, un film marca MediaPro Pictures.

Sambata, 24 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

© 2013, Toate drepturile rezervate