Artă fără compromisuri

Premiere

VIDEO Nae Caranfil revine cu un film de "6,9 pe scara Richter"

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil aduce pe marile ecrane "6,9 pe scara Richter", o comedie cu momente de musical care va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017.

Sambata, 14 Ianuarie, 2017  |  Florin Ghioca

"În seara asta mănânc o supă de broaşte ţestoase" - cronică de film

Publicul din România are ocazia să dea buzna la cinematografe, să vadă cea mai recentă ecranizare a benzii desenate cu "Teenage Mutant Ninja Turtles".

Joi, 21 August, 2014  |  Florin Ghioca

Lucy sau Not another Besson movie

Cea mai recentă producție "marca" Luc Besson este și una dintre cele mai neinspirate: plină de clișee în stilul deja cunoscut, realizarea cinematografică a francezului este mai degrabă o dezamăgire.

Miercuri, 06 August, 2014  |  Florin Ghioca

Caravana 'Cinema în aer liber' se instalează în centrul Craiovei

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8- 13 iulie.

Luni, 07 Iulie, 2014

Godzilla 3D - monstrul anului 2014

Coşmarul nuclear este descris mai percutant decât oricând în ultimii ani în noua producţie americano-japoneză „Godzilla“, care aduce legendarul monstru la nivelul efectelor speciale din 2014.

Vineri, 30 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

#Selfie sau Viaţa ca un bâlci

O variantă „modernă“ a „Liceenilor” lui George Şovu şi Nicolae Corjos regizează tânăra Cristina Iacob în „#Selfie“, un film marca MediaPro Pictures.

Sambata, 24 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

Transcendence: Viaţă după moarte

Chestiuni metafizice esenţiale sunt puse cu nonşalanţă pe tapet în filmul „Transcendence: Viaţă după moarte“, cu Johnny Depp şi Rebecca Hall, altfel un SF destul de oarecare.

Joi, 22 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

Divergent - Jocuri darwiniste

O inedită luptă pentru supravieţuire, plasată într-o societate care aminteşte de multe lumi sumbre ale viitorului imaginate de-a lungul timpului, este redată în filmul „Divergent“, cu Shailene Woodley şi Kate Winslet.

Vineri, 09 Mai, 2014  |  Doinel Tronaru

Noah sau Biblia hazlie

Episodul biblic al Potopului este recreat într-un mod neconvenţional de regizorul american Darren Aronofsky în filmul „Noe“, cu Russell Crowe în rolul titular.

Marti, 08 Aprilie, 2014  |  Doinel Tronaru

Un film ce nu trebuie ratat: „Camille Claudel 1915“ cu Juliette Binoche în rolul titular

Un act de mare curaj realizează Independenţa Film distribuind o peliculă cum mai rar poate fi văzută pe ecranele noastre, dar care nu trebuie ratată de oricine se consideră cinefil: „Camille Claudel 1915“, regizată de Bruno Dumont, cu Juliette Binoche în rolul titular.

Joi, 27 Februarie, 2014  |  Doinel Tronaru

© 2013, Toate drepturile rezervate