Artă fără compromisuri

Premiere

Fraţii Dardenne au venit la Bucureşti pentru a-l promova pe „Băiatul cu bicicleta”

Multipremiaţii fraţi Dardenne – de multă vreme staruri ale cinemaului intelectualist şi de artă – au venit personal la Bucureşti pentru a-şi promova cel mai recent film al lor, „Le gamin au vélo” / „Băiatul cu bicicleta”, la rândul său distins anul trecut cu Marele Premiu al juriului la Cannes şi pentru cel mai bun scenariu la aşa-zisele „Oscaruri” europene.

Marti, 07 Mai, 2013  |  Doinel Tronaru

“Vacanţă” la Madrid

Sub acest titlu voit poetic (în realitate, un clişeu din limba engleză), se află, de fapt, un film de acţiune get-beget. Regizată de francezul Mabrouk El Mechri (care a făcut o treabă bună, în 2008, cu “JCVD”), pelicula abundă în poncifele specifice genului, dar încearcă şi să se detaşeze de producţia de serie americană şi să ofere un unghi de abordare mai “european”.

Marti, 07 Mai, 2013  |  Doinel Tronaru

John Carter - Kitsch a l’americaine

Resuscitarea unui personaj emblematic al culturii populare americane, soldatul John Carter, de către creatorul lui „Wall-E”, Andrew Stanton, reuşeşte mai mult săi plictisească pe spectatorii „hrăniţi” cu un secol de science-fiction.

Joi, 29 Noiembrie, 2012  |  Doinel Tronaru

Artistul - filmul cu cinci Oscaruri

Celebrul dicton al lui René Magritte s-ar putea aplica şi “Artistului”, filmul lui Michel Hazanavicius realizat în estetica filmului mut şi răsplătit cu o droaie de premii, printre care 5 Oscaruri.

Joi, 29 Noiembrie, 2012  |  Doinel Tronaru

Când Steaua câştiga la Sevilla...

Cu “Visul lui Adalbert” – debutul în lungmetraj al tânărului regizor Gabriel Achim, autor până acum doar al unor apreciate “scurte” – se poate spune că etern “searbăda” şi fascinanta cinematografie românească descoperă postmodernismul cinematografic.

Marti, 07 Mai, 2013  |  Doinel Tronaru

Războiul lui Joey

Steven Spielberg arată Primul Război Mondial aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată, în noul său film, „War Horse”/„Calul de luptă”

Miercuri, 08 Mai, 2013  |  Doinel Tronaru

© 2013, Toate drepturile rezervate