Artă fără compromisuri

Premii și Festivaluri

Marele Premiu al Festivalului CineMAiubit - Alexei Belyakov (Rusia). Palmaresul ediţiei

Ajuns la a 19-a ediție, Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit (2-5 decembrie), cea mai importantă competiție cinematografică din Romania dedicată studenților, și-a închis aseară porțile în Sala Atelier a UNATC, printr-o gală de decernare a premiilor.

, 06 Decembrie, 2015  |  Florin Ghioca

Documentarist 2014 - Zilele Documentarelor la Istanbul

La Istanbul a avut loc festivitatea de închidere a celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor, organizat de către Eurasia Art Colective, ONG dedicat creării unor platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practică artistică educatională, festivaluri şi evenimente de artă contemporană.

Marti, 17 Iunie, 2014

TIFF Sibiu 2014, o paradă a filmelor românești

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, în perioada 25 – 29 iunie 2014, cu o selecție generoasă de filme românești, producții noi de succes, documentare captivante și multe alte surprize.

Luni, 16 Iunie, 2014

„Stockholm” câștigă Trofeul Transilvania la TIFF 2014

Filmul spaniol Stockholm, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, a câștigat Trofeul Transilvania, sâmbătă seară, la Teatrul Național Cluj, la gala de închidere a celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

, 08 Iunie, 2014

Deschiderea TIFF 2014: două gale, săli pline și o nouă campanie

TIFF 13 a început vineri seară la Cluj-Napoca, sub semnul ploii, dar cu sălile pline. Din cauza vremii nefavorabile, gala de deschidere n-a avut loc în Piața Unirii Open Air, ci în două dintre cinematografele festivalului, Casa de Cultură a Studenților și Cinema Florin Piersic.

, 01 Iunie, 2014

Castigatorii celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes

Festivalul de la Cannes si-a desemnat castigatorii editiei din acest an: regizorul turc Nuri Bilge Ceylan a câştigat marele trofeu Palme d'Or, pentru lungmetrajul "Winter Sleep", iar Marele Premiu a revenit filmului italian "La meraviglie", in regia lui Alice Rohrwacher si care o are in distributie pe romanca Alexandra Lungu in rolul principal.

Marti, 27 Mai, 2014

15 adolescenti participă la a 12-a editie Let’s Go Digital!

Atelierul Let’s Go Digital! și-a selectat participanții pentru cea de-a 12-a ediție. Acestia vor veni la Cluj Napoca, în perioada 30 mai – 8 iunie, pentru a parcurge intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare.

Vineri, 23 Mai, 2014

Prezente romanesti la Festivalul de Film de la Cannes

România este prezenta si la ediția din acest an la Festivalul de Film de la Cannes, desfășurat în perioada 14 – 25 mai 2014, în cadrul secţiunilor Short Film Corner, Marché du Film şi Quinzaine des réalisateurs.

Miercuri, 21 Mai, 2014

Astăzi începe cea de a-XVIII-a ediție a Festivalului Filmului European

Festivalul Filmului European are loc în perioada 9-15 mai la București (Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco) și 16-18 mai la Târgu-Mureș (Cinema Arta) și le aduce cinefililor un număr de 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație) din 25 de țări.

Vineri, 09 Mai, 2014

„Leagănul meșterului de sicrie” câștigă Trofeul NexT 2014

Trofeul NexT 2014 i-a revenit în această seară, la Cinema Studio, unei co-producții Azerbaidjan – Germania, Leagănul meșterului de sicrie / The Swing of the Coffin Maker, în regia lui Elmar Imanov, „o poveste plină de detalii locale, care transmite un mesaj universal. Şi un film foarte frumos filmat, plin de căldură, umanitate şi intimitate”, potrivit juriului.

Marti, 08 Aprilie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate