Artă fără compromisuri

Premii și Festivaluri

VIDEO „Moon Hotel Kabul” al Ancăi Damian, în competiția „goEast” de la Wiesbaden

Între 10 și 16 aprilie 2019 va avea loc a 19-a ediție a Festivalului Filmul Central-Est European „goEast” de la Wiesbaden, care prezintă peste 100 de filme din țări diferite în cele 10 secțiuni ale sale. Festivalul a fost înființat în anul 2001 de Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

VIDEO Filme premiate și succese de casă la TIFF 2019

Peste 200 de titluri propune anul acesta Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj (TIFF). Printre acestea, câștigătoare de festivaluri importante sau filme aflate la primele întâlniri cu publicul.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Toate încasările American Independent Film Fest vor fi donate către Casa Share

Anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către Casa Share, fiecare bilet cumpărat la oricare dintre proiecțiile din festival va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Jacques Audiard deschide American Independent Film Fest

Cea de-a 3-a ediție a American Independent Film Festival și-a anunțat astăzi programul complet. Filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase de film ca Sundance, Toronto, Cannes, Veneția sau Telluride vor putea fi văzute în premieră în București între 12 si 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, si la Iași, la Cinema Ateneu.

Vineri, 05 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

Premiile UCIN, la a 47-a ediție. Cristi Puiu și Tora Vasilescu, în juriu

Teatrul Naţional va găzdui, pe 27 mai 2019, la Sala Studio, cea de-a 47 ediţie a Galelor UCIN.

Marti, 02 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Bucharest Fashion Film Festival a ajuns la ediția a treia

Cea de-a treia ediție a Bucharest Fashion Film Festival va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

Joi, 28 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Caravana „Zilele Filmului Românesc” pleacă în ediția a 8-a din Suceava

Cea de-a VIII-a ediție a caravanei Zilele Filmului Românesc își începe călătoria prin țară la Suceava. Cele mai recente filme autohtone ajung pe ecranul de la Cinema Modern în weekend-ul 6-7 aprilie pentru ca sucevenii să se poată bucura de filme care în mod obișnuit nu se văd pe ecranele cinematografelor din oraș.

Marti, 26 Martie, 2019  |  Florin Ghioca

Premiile GOPO 2019. „Moromeții 2”, marele și previzibilul câștigător

Fimul Moromeţii 2 este marele câştigător al Galei Premiilor Gopo de anul acesta. Pelicula a fost nominalizată la 14 categorii şi a câştigat zece premii. Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Luni, 25 Martie, 2019  |  Admin Administrator

Marele Premiu al Festivalului CineMAiubit - Alexei Belyakov (Rusia). Palmaresul ediţiei

Ajuns la a 19-a ediție, Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit (2-5 decembrie), cea mai importantă competiție cinematografică din Romania dedicată studenților, și-a închis aseară porțile în Sala Atelier a UNATC, printr-o gală de decernare a premiilor.

, 06 Decembrie, 2015  |  Florin Ghioca

Documentarist 2014 - Zilele Documentarelor la Istanbul

La Istanbul a avut loc festivitatea de închidere a celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor, organizat de către Eurasia Art Colective, ONG dedicat creării unor platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practică artistică educatională, festivaluri şi evenimente de artă contemporană.

Marti, 17 Iunie, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate