Artă fără compromisuri

Ştiri

VIDEO „Moon Hotel Kabul” al Ancăi Damian, în competiția „goEast” de la Wiesbaden

Între 10 și 16 aprilie 2019 va avea loc a 19-a ediție a Festivalului Filmul Central-Est European „goEast” de la Wiesbaden, care prezintă peste 100 de filme din țări diferite în cele 10 secțiuni ale sale. Festivalul a fost înființat în anul 2001 de Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

VIDEO Filme premiate și succese de casă la TIFF 2019

Peste 200 de titluri propune anul acesta Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj (TIFF). Printre acestea, câștigătoare de festivaluri importante sau filme aflate la primele întâlniri cu publicul.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Toate încasările American Independent Film Fest vor fi donate către Casa Share

Anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către Casa Share, fiecare bilet cumpărat la oricare dintre proiecțiile din festival va contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Seară literară la ICR Berlin, cu Ambasadorul Moldovei în Germania, Oleg Serebrian

Pe 9 aprilie, Institutul Cultural Român din Berlin organizează, în cadrul ciclului de conferințe ”În Dialog”, o seară literară cu diplomatul și scriitorul român, originar din Basarabia, Oleg Serebrian, în prezent ambasador al Republicii Moldova la Berlin.

Marti, 09 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Pistolul cu care s-a împușcat Van Gogh, scos la licitație. Care este istoria armei

„Cea mai faimoasă armă din istoria artei”, pistolul cu care pictorul Vincent Van Gogh și-a luat viața pe 27 iulie 1890, a fost scoasă la licitație ce va avea loc pe 19 iunie, la Paris.

Luni, 08 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Maia Morgenstern la „Cafeneaua Românească” din Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea evenimentelor din cadrul seriei „Cafeneaua Românească”, cu prezentarea volumului „Hagada de Pesah. Legi de cult, comentarii și tradiții”, semnat de Menachem Hacohen și Baruch Tercatin, volum apărut la Editura Hasefer în anul 2018, în traducerea Dianei Medan.

Vineri, 05 Aprilie, 2019  |  Admin Administrator

Jacques Audiard deschide American Independent Film Fest

Cea de-a 3-a ediție a American Independent Film Festival și-a anunțat astăzi programul complet. Filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase de film ca Sundance, Toronto, Cannes, Veneția sau Telluride vor putea fi văzute în premieră în București între 12 si 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, si la Iași, la Cinema Ateneu.

Vineri, 05 Aprilie, 2019  |  Alex Cristea

„Hellboy” - supereroul din Iad se întoarce

Al treilea lungmetraj din seria „Hellboy” va putea fi urmărit în cinematografe din 11 aprilie.

Joi, 04 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Lansare Mario Vargas Llosa, Istoria lui Matya, la Humanitas

Editura Humanitas Fiction organizează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 10 aprilie, de la ora 19.00, lansarea romanului „Istoria lui Mayta” de Mario Vargas Llosa, în traducerea lui Mihai Cantuniari.

Joi, 04 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

Sezonul România-Franța debutează cu expoziția „Specii de Spații”

Sezonul Franța-România debutează la București cu expoziția „Specii de Spații”, cu lucrări ale artistului francez Julien Prévieux. Expoziția va fi inaugurată pe 18 aprilie, și va putea fi vizitată până pe 14 iulie 2019 la Muzeul Național de Artă al României.

Joi, 04 Aprilie, 2019  |  Florin Ghioca

© 2013, Toate drepturile rezervate