Artă fără compromisuri

Caravana 'Cinema în aer liber' se instalează în centrul Craiovei

07 Iulie, 2014   |  0 comentarii

  • Recomanda acest articol
Caravana 'Cinema în aer liber' se instalează în centrul Craiovei

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8- 13 iulie.

Șase filme noi-nouțe, multi-premiate și aclamate de critici la festivaluri internationale de film în 2014 precum Berlin sau Cannes, dar și două producții în premieră națională, vor fi proiectate de marți până duminică, de la 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marilecinematografe ale lumii.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și  grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film, prin prezentarea unor producții premiate la importante festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aursau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucură de o atenție deosebită în sistemul tradițional de distribuție.


La evenimentul organizat de Asociația Culturală Metropolis intrarea este liberă, iar rezervările se pot face pe site-ul caravana.metropolisfilm.ro.


Șase nopți de filme de artă premiate la Cannes sau la Berlin

Marţi, 08.07, de la ora 21:30, va fi proiectat în deschidere filmul Marea Frumuseţe – La Grande Bellezza în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Celmai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013). Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figure politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.


Miercuri, 09.07, ora 21:30, Paradisul Spulberat / The Broken Circle Breakdown, r. Felix Van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul European pentru cea mai bună actriță). Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi.Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.


Joi, 10.07, ora 21:30, Domnişoara Populară, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois, 1958. Rose este o secretară îngrozitoare, dar o dactilografă pasionată. Chipeșul ei șef își propune să o transforme în cea mai rapidă dactilografă din lume, în această comedie savuroasă.


Vineri, 11.07, ora 21:30, Puzzle Chinezesc  / Casse-Tete Chinois, r. Cedric Klapisch, comedie, cu RomainDuris, Audrey Tautou, în premieră națională! Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei, și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui.


 

Sâmbătă, 12.07, ora 21:30: COLIVIA AURITĂ/ LA CAGE DOREE, r. Ruben Alves, comedie, Premiulpublicului la European Film Awards 2013, în premieră națională! Maria și Jose Ribeiro trăiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece.O comedie despre condiția imigranților, povestită într-un mod original și amuzant.
 

Duminică, 13.07, ora 21:30, Aşa tată, aşa fiu / Like Father, Like Son, r. Kore-Eda Hirokazu, dramă, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu.

 

Sursa: Asociația Culturală Metropolis

 

Comentarii

Toate comentariile vor fi moderate.
Nu vor fi admise jignirile, calomniile si limbajul licenţios. Nu acceptăm derapajele verbale şi limbajul jignitor la adresa cuiva. Puteţi să vă exprimaţi opiniile într-un mod civilizat, fără să se recurgă la ameninţări, mesaje rasiste sau instigări la violenţă. Orice mesaj de acest gen va fi din start respins.


Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Comentariul dvs.:
Cod de securitate:*Completati caracterele din imagine in casuta alaturata

© 2013, Toate drepturile rezervate