Artă fără compromisuri

ThaliAzi

A murit actorul Corneliu-Dan Borcia

Actorul Corneliu-Dan Borcia s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, la spitalul din Iași, după o lungă suferință.

, 17 August, 2014  |  Florin Ghioca

Adrian Păduraru, în „Jocul din Ialta” de la Cafe Godot

Pentru prima dată în România, piesa lui Brian Friel a fost tradusă și adaptată pentru scenă, într-un spectacol care a avut avanpremiera la Cafe Godot.

Vineri, 01 August, 2014  |  Florin Ghioca

Sibiul se îndreaptă astă-seară „Spre Damasc"

În „Spre Damasc”, regizorul Jan Klata propune un diagnostic asupra condiției spirituale și religioase a umanității moderne într-un spectacol psihedelic cu piese de Nirvana și Radiohead, în care povestea trimite spre cultura pop.

Marti, 10 Iunie, 2014

Wajdi Mouawad - spectacole lectură, film și carte la FITS 2014

Întâlniri cu mari regizori de teatru, piese premiate în lectură, filme originale ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti şi cele mai noi şi interesante apariţii editoriale în domeniul artelor spectacolului sunt prezentate zilnic în programul de evenimente speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie).

Luni, 09 Iunie, 2014

Eugenio Barba şi teatrul lumii

Creatorul conceptului de teatru antropologic la Teatrul Odin din Holstebro, Danemarca, celebrul regizor Eugenio Barba a venit în România la Sibiu la Festivalul Internaţional de Teatru de câteva ori în ultimii ani. În 2013, a primit şi o stea pe "Walk of Fame" din Sibiu.

Sambata, 31 Mai, 2014

Bucureştiul se umple de culoare: Începe B-Fit in the Street!

În perioada 29 mai - 1 iunie, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! Timp de patru zile, Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul istoric și toate bulevardele centrale vor fi inundate de veselie și culoare, prin desfășurarea a 30 de spectacole susținute de peste 230 de artiști, din 9 ţări.

Joi, 29 Mai, 2014

Trupa japoneza Compania 1980 joaca la Teatrul Odeon

Pe data de 31 mai trupa de teatru japonez "Compania 1980" va sustine la Teatrul Odeon din Bucuresti spectacolul intitulat "Cele cinci raufacatoare".

Vineri, 23 Mai, 2014

Teatrul Excelsior: Premiera națională “Magia Copilăriei”

Ce se întâmplă când cartea vrăjilor este deschisă? Imposibilul devine posibil. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eșarfele multicolore apar porumbei albi, animale fabuloase, iar minunile nu au sfârșit.

, 18 Mai, 2014

László Bocsárdi: Sunt singuratic în credinţa mea

Regizorul László Bocsárdi a câştigat premiul pentru cea mai bună regie pentru spectacolul „Hamlet“, de la Teatrul „Tamási Áron“ Sfântu-Gheorghe la Gala UNITER 2014. De asemenea, spectacolul a fost distins şi cu Premiul pentru cea mai bună scenografie: József Bartha.

Joi, 08 Mai, 2014  |  Simona Chiţan

Oidip şi Faust în mai la Sibiu

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în luna mai 24 de reprezentaţii ce vor aduce în faţa publicului 2215 minute de spectacol.

Marti, 06 Mai, 2014

© 2013, Toate drepturile rezervate