41,6 milioane de dolari pentru un tablou de Paul Cézanne

Tabloul "Les pommes", de Paul Cézanne, a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi seară, la New York.

Feb 4, 2024 - 19:05
 0  141

Tabloul "Les pommes", pictat în perioada 1889-1890, a fost una dintre principalele opere scoase la vânzare la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby's. Preţul inițial estimat era cuprins între 25 şi 35 de milioane de dolari.

O altă operă importantă propusă în cadrul licitaţiei de marţi seară, tabloul "L'Amazone" de Amedeo Modigliani, un portret al baronesei Marguerite de Haase de Villers, pictat în 1909, într-o perioadă în care artistul îşi căuta încă un stil propriu, a fost adjudecată cu 25,9 milioane de dolari, încadrându-se în pronosticurile specialiştilor (20 - 30 milioane dolari).

În cadrul aceleiaşi licitaţii, pictura "Trois femmes à la table rouge" de Fernand Léger, care a aparţinut cântăreţei Madonna, a fost vândută cu 7,16 milioane de dolari, depășind cu puțin estimările specialiștilor (5-7 milioane dolari). Suma obţinută va fi donată de artista americană în scopuri caritabile.

Tabloul "Paysage à la Ciotat", de George Braque, a fost adjudecat cu 15,8 milioane de dolari, încadrându-se în estimările specialiştilor.

O sculptură din metal realizată de Pablo Picasso, "Sylvette", a fost adjudecată cu 13,6 milioane de dolari.

Licitaţia de marţi seară organizată de casa Sotheby's nu a reuşit totuşi să stârnească euforia din 2012, când o versiune a celebrului tablou "Ţipătul" de Edvard Munch a fost vândută cu preţul record de 119,92 milioane de dolari.

Multe opere s-au vândut marţi seară sub preţurile estimate, iar altele, printre care un bronz de Rodin, "Le baiser, 3e réduction", şi două tablouri celebre - "Liseuse" de Renoir şi "Kystlandskap fra Hvitsten" de Munch - au rămas nevândute.

Licitaţiile de primăvară de la New York vor continua miercuri seară, cu evenimentul organizat de casa Christie's.

Sursa: Mediafax

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow